ATC Trailer-Control

ATC Trailer-Control
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

ATC Trailer Control is vanaf april 2012 ook voor Caravanmerk Hobby, welke is voorzien van een Knott as, leverbaar.

 
AL-KO ATC Trailer-Control
Het anti-slingersysteem voor caravans en aanhangwagens.
Uw voordelen:
Wie bij het rijden met een combinatie al eens een kritieke situatie heeft meegemaakt, weet hoe gevoelig aanhangers of caravans bij hogere snelheden reageren en hoe gevaarlijk dat kan zijn! Kleine uitwijkmanoeuvres, zijwind op bruggen of winddruk bij het inhalen van vrachtwagens brengen de aanhanger snel aan het slingeren. Het risico is groot dat de aanhanger steeds sterker gaat slingeren en oncontroleerbaar wordt. Wie eenmaal de goede eigenschappen van het nieuwe AL-KO Trailer-Control heeft ondervonden, zal nooit meer zonder deze 'noodsituatie-elektronica' op weg gaan! Zoals u in uw auto op het ESP-systeem vertrouwt, kunt u voor uw caravan of aanhanger op het ATC vertrouwen. ATC houdt de aanhanger in het rechte spoor! Het AL-KO ATC-systeem is een perfecte oplossing. Op dezelfde manier als het ESP-systeem bij een personenauto, bewaakt het systeem permanent het rijgedrag van de aanhanger of caravan. Bij rijsituaties waarin de aanhanger begint te slingeren, registreren de dwarsversnellingssensoren van de ATC-regeleenheid de geringste zijwaartse bewegingen, veel eerder dan een in de auto geïnstalleerd aanhanger-ESP de pendel-beweging zou waarnemen. Daarna wordt de aanhanger direct, zonder ingrijpen van de bestuurder, rustig afgeremd. Enkele seconden remmen zijn voldoende om de combinatie weer te stabiliseren.
Optimaal voorbereid!
AL-KO biedt voor het rijden met een caravan of aanhanger diverse veiligheidssystemen die de stabiliteit van de combinatie vergroten en onafhankelijk van elkaar kunnen worden toegepast.
l ATC − Voor verhogingvan de passieve veiligheid: Het ATC AL-KO Trailer-Control is een noodsysteem dat automatisch in werking treedt wanneer de combinatie in een kritische pendelsituatie komt, oftewel wanneer het slingeren van de aanhanger een kritische grens bereikt.
l AKS − Voor verhoging van de actieve veiligheid: De AL-KO AKS veiligheidskoppeling onderdrukt continu kleine slinger- en knikbewegingen van de aanhanger en verhoogt zo de maximaal mogelijke rijsnelheid met ca. 20% (winnaar ADAC-test).
l AL-KO ATC achteraf geïnstalleerd:
Het ATC-systeem kan bij elke caravan met AL-KO chassis probleemloos naderhand worden ingebouwd. Beide systemen vullen elkaar aan tot een optimaal veiligheidspakket. de nieuwe formule voor maximale rijveiligheid.
 
 
Het AL-KO ATC-pakket voor achterafmontage
Gewicht: 4,5 kg
Aluminium huis, zwart gelakt, waterdicht
Voorkomt in een slip raken
Onderdrukt knikbewegingen
Gaat slingeren tegen
 

Bekijkt u hier de werking van het ATC Trailer control systeem

Bekijk hieronder de montage instructie voor AL-KO Chassis:

Bekijk hieronder de montage instructie voor de Hobby: