AL-KO (rij)veiligheid

AL-KO (rij)veiligheid
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 56

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 56

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Maximale zekerheid dankzij  AL-KO techniek!

Onderweg zorgt de AL-KO chassis- en koppelings-techniek voor een onbezorgde vakantiestemming. Op lange ritten naar de vakantiebestemming kunnen bestuurders van caravancombinaties vertrouwen op AL-KO componenten ter verhoging van de rijveiligheid en het rijcomfort!Zijwind, een slecht wegdek of een plotselinge uitwijkmanoeuvre kunnen voor gevaarlijke situaties
zorgen.

Optimaal voorbereid!
AL-KO biedt voor het rijden met een caravan of aanhanger verschillende stabiliteitsverhogende componenten die onafhankelijk van elkaar kunnen worden ingezet.
ATC  − Het systeem voor de passieve veiligheid:
AL-KO ATC Trailer-Control is een veiligheidssysteem dat automatisch in werking treedt wanneerde aanhanger gaat slingeren en de stabiliteit van de combinatie een kritische grens bereikt.
AKS  − Het systeem voor de actieve veiligheid:
De AL-KO AKS™veiligheidskoppeling onderdrukt permanent kleine slinger- en knikbewegingen van de aanhanger en verhoogt zo de kritische rijsnelheid met ca. 20% (winnaar ADAC-test).

Drievoudige veiligheid: Voor zware aanhangers zoals caravans biedt het AL-KO Euro-assysteem drievoudige veiligheid.
AL-KO Octagon asschokdempers beperken de neiging tot slingeren, de AL-KO zeskant rubbervering zorgt voor een soepelere vering en de AL-KO Euro Delta-schräglenker-as biedt extra kantelstabiliteit.Dit garandeert optimale veiligheid en comfort bij het rijden met een caravan. 

ATC Trailer Control is vanaf april 2012 ook voor Caravanmerk Hobby welke is voorzien van een Knott as leverbaar.

 

Bekijk hieronder de werking van het ATC Trailer Control.

Bekijk hieronder de montage instructie: